write for rights (schrijfmarathon)

Write for Rights scrijfmarathon in Borger
Op zondag 8 december 2019 wordt een openbare schrijfactie georganiseerd in het Anker bij de Goede Herderkerk.
Naast kerkgangers worden ook alle Borgerders uitgenodigd om tussen 11.15 uur en 14.30 uur een of meer brieven te komen schrijven. Ook kinderen worden uitgenodigd mee te doen.
Briefpapier, pennen en enveloppen zijn beschikbaar voor allen.
Onder het genot van een kop koffie of thee een brief schrijven, dat wil toch iedereen wel.


Want die brieven blijken een enorme bron van steun en hoop. De arts en activist Tun Aung uit Myanmar bracht dit mooi onder woorden. ‘De brieven van Amnesty-aanhangers waren de eerste lichtstraal in mijn donkere dagen. Ik voel me bevoorrecht dat ik deel uitmaakte van Amnesty’s Schrijfmarathon.’ Tun Aung kreeg zeventien jaar gevangenisstraf. In januari werd hij na twee jaar vrijgelaten. Deze week liet hij ons weten: ‘Ik zal nooit vergeten dat ik een van de mensen was voor wie werd geschreven tijdens de Schrijfmarathon. Het droeg zeker bij tot mijn vrijlating. Nu schrijf ik voor hen die nog in de gevangenis zitten.’

https://www.amnesty.nl/scholen/voor-wie-we-schrijven